Miquel Iceta no veu un referèndum d’independència durant la dècada

El primer secretari del PSC sí que veuria una reforma del codi penal per alleujar els presos
Miquel Iceta

El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, ha descartat aquest dilluns que se celebri un referèndum sobre la independència de Catalunya durant aquesta dècada, com ha dit el dirigent dels comuns i Podem Jaume Asens: "Doncs jo no ho veig", ha dit, i ha apostat per un altre tipus de consulta, a la qual es votaran els acords de la taula de diàleg.

"Hem d'establir un acord i quan tinguem un acord, plantegem una consulta", ha dit Iceta en declaracions als mitjans després de reunir-se amb agents socials i econòmics de Tarragona per abordar l'accident del 14 de gener de la planta d'Iqoxe a La Canonja (Tarragona), junt amb la viceprimera secretaria del PSC, Eva Granados.

Preguntat per si creu que el diàleg entre el govern central i la Generalitat ha d'incloure un mediador, ha recordat que l'acord pel qual s'ha creat la taula de diàleg no incloïa aquesta figura, i respectaran l'acord subscrit: "Els partits independentistes tenen una discussió per guanyar la batalla per l'hegemonia independentista, però és un problema d'ells".

A preguntes dels mitjans sobre la reforma del Codi Penal per canviar la regulació dels delictes de rebel·lió i sedició, ha dit que "són elements que es troben en discussió i poden contribuir a alleujar la situació de persones condemnades" pel procés independentista.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides