Calvet diu que està “a disposició” de JxCat per ser candidat a les eleccions

El PDECat reclama convocar unes primàries per elaborar les llistes electorals de Junts per Catalunya
Damià Calvet

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, està "a disposició" de ser candidat de JxCat en les pròximes eleccions catalanes, encara sense data. Així ho ha admès durant el torn de preguntes al fòrum Barcelona Tribuna, des d'on ha reconegut que d'entre els noms possibles que sonen per a candidat a la presidència de la Generalitat, el seu "és un perfil que s'adequa".

Calvet ha apuntat que el candidat ha de ser "capaç de sumar sensibilitats" de tots els sectors i espais que conflueixen a JxCat. A més, ha dit, també ha de ser algú que sigui "capaç" de presidir la Generalitat i "gestionar el dia a dia i no renunciar a res". Per compromís amb el país, el meu i altres noms estem a disposició del que pugui resultar de la reordenació de JxCat i amb el lideratge del president Carles Puigdemont", ha conclòs.

D'altra banda, el portaveu del PDECat, Marc Solsona, ha explicat que la formació aposta per deixar en mans dels militants la confecció de les properes llistes electorals amb JxCat. Així, aposta per obrir un procés de primàries. "La voluntat nostra és que l'associat pugui decidir qui el representa", ha dit en una roda de premsa aquest dilluns, tot i que ha exclòs l'expresident Puigdemont d'aquesta fórmula pel seu "lideratge de país".

"Un cop identificat el nostre lideratge, mirem com podem fer efectiu la resta de l'espai perquè tothom pugui concórrer amb una certa igualtat de condicions", ha dit Solsona. Tot i això, ha admès que les negociacions amb JxCat de cara a les pròximes eleccions encara es troben en una fase preliminar.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides