La justícia belga rebutja anul·lar l’euroordre de Puigdemont

Manté el tràmit en suspens, contra la petició de cancel·lació de la defensa, mentre espera fins que el Parlament Europeu voti si aixeca la immunitat de l'expresident de la Generalitat
Carles Puigdemont i Toni Comín
Carles Puigdemont i Toni Comín

La justícia belga ha rebutjat aquest dilluns l'anul·lació de les ordres europees de detenció emeses pel Tribunal Suprem contra l'expresident català Carles Puigdemont i l'exconseller Toni Comín. En canvi, ha optat per suspendre la tramitació d'aquestes ordres mentre el Parlament Europeu decideix si aixeca la immunitat de tots dos com a eurodiputats.

La defensa dels dirigents independentistes pretenia que la justícia belga anul·lés les euroordres esgrimint el fet que tots dos gaudeixen d'immunitat. A més, tampoc ha aconseguit incloure el cas de l'exconseller Lluís Puig -que no és eurodiputat ni està acusat de sedició- en el de Puigdemont i Comín.

La tramitació de les euroordres, per tant, queda suspesa indefinidament fins que el ple del Parlament Europeu decideixi, per majoria simple, si aixeca la immunitat dels eurodiputats de JxCat. En cas afirmatiu, la justícia belga haurà de decidir si lliura Puigdemont i Comín a la justícia espanyola, l'acció de la qual tots dos han eludit des de la tardor del 2017.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides