Forcadell i Bassa surten de la presó per cuidar les seves mares

Les dues dirigents independentistes podran abandonar el centre penitenciari tres dies a la setmana
Carme Forcadell / Fotografia: Marc Puig Pérez
Carme Forcadell / Fotografia: Marc Puig Pérez

Carme Forcadell, expresidenta del Parlament de Catalunya, i Dolors Bassa, exconsellera de Treball, han sortit aquest dilluns de la presó de Mas d'Enric (Tarragona) i de la de Puig de les Basses (Girona), respectivament, per cuidar les seves mares a partir de l'aplicació de l'article 100.2 que els han fet les Juntes de Tractament dels centres penitenciaris i que permet al pres sortir unes hores a la setmana per fer tasques de voluntariat.

Forcadell i Bassa sortiran tres dies a la setmana i podran estar fora de la presó durant nou hores al dia la primera i vuit hores la segona, en les quals s'inclouen les que pugui utilitzar per desplaçar-se des del centre penitenciari. A la sortida de la presó del Catllar, a Forcadell l'esperava el seu marit qui conduïa el vehicle amb el qual han abandonat el Mas d'Enric. En una piulada a Twitter, Forcadell ha dit: "Persistim".

La setmana passada, el president d'Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, que es troba complint condemna pel mateix judici al procés independentista que va fer el Tribunal Suprem, ja va sortir de la presó de Lledoners amb el mateix vistiplau de la Junta de Tractament del centre penitenciari. Cuixart pot anar durant cinc dies a la setmana a treballar a la seva empresa.

Està previst que també Jordi SànchezJoaquim Forn segueixin les passes de Cuixart, Forcadell i Bassa, i acabin sortint periòdicament de la presó en aplicació de l'article 100.2 per part de les Juntes de Tractament dels respectius centres penitenciaris.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

NOTES ESPECIALS

Notícies més llegides