ERC anirà a la taula del diàleg amb l’amnistia i el referèndum sota el braç

El consell nacional dels republicans certifica una estratègia que es basa en "liderar l'aposta pel diàleg"
Pere Aragonès en el consell nacional d'ERC

El consell nacional d'ERC ha aprovat defensar l'amnistia dels presos i un referèndum d'autodeterminació a la taula de negociació entre Estat i Generalitat. El consell nacional dels republicans –reunit aquest dissabte en sessió ordinària- ha certificat una estratègia que es basa en "liderar l'aposta pel diàleg i la negociació" per posar-la al servei del país.

"I fer-ho conjuntament amb aquelles accions que ens ajudin a tenir més força en el procés negociador, com són la mateixa fortalesa de les institucions, la mobilització social i l'existència de consens estratègic", ha enumerat el document aprovat per ERC, que ha estat validat pràcticament per unanimitat amb només un vot en blanc.

L'acord del consell nacional d'ERC també reivindica la taula de negociació entre Catalunya i l'estat espanyol "com un espai polític necessari a través del qual construir una solució democràtica al conflicte polític actual".

I, finalment, defensa que la proposta que ha de solucionar aquest conflicte implica demanar una amnistia "que suposi l'anul·lació de la causa general contra l'independentisme" i la convocatòria d'un referèndum d'autodeterminació. "Una votació per tal que la ciutadania de Catalunya pugui decidir lliurement el seu futur, d'acord amb el Pacte Internacional de Drets Civils i Polítics i la Carta Internacional de Drets Humans", finalitza el text dels republicans.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides