Neguit per una possible suspensió del míting de Puigdemont a Perpinyà

La Prefectura de Perpinyà, que depèn del Ministeri de l'Interior francès, té la darrera paraula
Carles Puigdemont
Carles Puigdemont

La ràdio francesa de Barcelona Equinox ha alertat que hi ha dubtes sobre si el míting de l'expresident Carles Puigdemont es podrà celebrar a Perpinyà el pròxim 29 de febrer. Sembla que a la Catalunya Nord hi ha molts rumors sobre problemes amb la celebració.

Tot i que l'independentisme continua preparant la gran trobada de Perpinyà, el ministeri de l'Interior francès estaria intentant evitar la celebració de l'esdeveniment.

Des del Ministeri de l'Interior francès s'hauria trucat a l'alcalde de la ciutat, Jean-Marc Pujol, per "aconsellar-lo" que no permetés l'acte de Puigdemont. Però Pujol s'hi hauria negat i hauria defensat obertament el dret d'un diputat europeu a fer actes públics. A França estan en campanya per les eleccions municipals i Pujol no vol perdre l'electorat catalanista.

El pla de la trobada ha de ser acceptat per la Prefectura de Perpinyà, que depèn del Ministeri de l'Interior francès. La Prefectura hauria de verificar la idoneïtat de les mesures de seguretat previstes (s'espera que hi vagin unes 100.000 persones).

Josep Bonet, president del Consell per la República de Perpinyà després de la dimissió de Júlia Taurinyà, assegura que tot està a punt i que les precaucions preses són les habituals en un acte d'aquest tipus.

Fins ara però els tècnics de la Prefectura no s'han volgut reunir amb els responsables del Consell per la República, els organitzadors de l'acte, per discutir aquest afer. I la Prefectura podria prohibir el míting, fins i tot el dia abans, si al·legués que pot posar en risc l'espai públic.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides