Contra qui es gira ara l’independentisme hiperventilat?

Beatriz Talegón
Beatriz Talegón

Beatriz Talegón, l'exPSOE que ha elogiat reiteradament l'expresident Carles Puigdemont, rep de valent a les xarxes per haver-se sumat a les crítiques contra l'alcaldessa de Vic i diputada de JxCat, Anna Erra.

Independentistes indignats han carregat contra Talegón perquè ha piulat: "Em podeu explicar quin és l'aspecte físic d'una persona catalana? Com es pot saber per l'aspecte físic que algú és de Catalunya? Al·lucinant la intervenció de l'alcaldessa de Vic avui. Rectificar estaria molt bé".

Erra ha lamentat que la seva intervenció "s'hagi malinterpretat" i ha demanat disculpes "a qui hagi pogut molestar". Per la seva part, Talegón ha indicat que està d'acord amb la campanya "No em canviïs la llengua", defensada per Erra, però no amb una frase pronunciada per la diputada de JxCat, aquella amb què advocava per no parlar en castellà "amb qualsevol persona que pel seu aspecte físic o pel seu nom no sembla catalana". "Ja n'hi ha prou de tergiversar-ho tot", ha respost aquesta periodista, a qui alguns han retret que no havia entès Erra, cosa que ella nega.

Talegón, una de les opinadores que el procés ha fet eclosionar a Catalunya, no s'ha arronsat per l'hostilitat dels comentaris, que ella ha considerat un "linxament": "Ni em callen els fatxes ni em callen els que defensen la cara catalana". Entre les escomeses més fortes ha destacat la d'un columnista que també publica a El Nacional, Jordi Galves, a qui Talegón ha acusat d'injuriar-la i de "muntar una campanya d'assetjament i insults" contra ella.

Galves, en concret, havia piulat: "Quina vergonya, Bea Talegón. Almenys els fatxes de Vox van de cara. Tu ets la mateixa merda. He dit merda, merda supremacista espanyola. M'avergonyeix haver-te donat la mà en el seu dia. Hipòcrita federal. Genocida". Però després ha esborrat aquest tuit.

En canvi, l'exTerra Lliure Fredi Bentanachs, i altres usuaris de Twitter, han defensat Talegón: "Els qui us heu llençat a la jugular, feu-vos-ho mirar".

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides