Fiscalia s’oposa al permís de Cuixart

Creu que l'ús de l'article 100.2 ha de ser "excepcional" i en tot cas per "ensenyar-li a respectar la llei"
Cuixart, arribant de permís a la seva empresa

La Fiscalia Provincial de Barcelona s'oposa al permís concedit a Jordi Cuixart per utilitzar l'article 100.2 per sortir de la presó unes hores al dia per treballar a l'empresa Aranow, de la qual és propietari, i fer voluntariat. En l'escrit el ministeri argumenta que l'ús d'aquest precepte ha de ser "excepcional". En el cas de Cuixart, al·lega la fiscalia, l'àrea laboral "no és un dèficit" que el líder social hagi de treballar i el programa de tractament hauria de tenir per objecte "ensenyar al mateix a respectar la llei".

El fiscal critica la decisió de la junta de tractament de Lledoners, de qui diu que fa una valoració equivocada. A més, planteja que hauria de ser el Tribunal Suprem i no pas l'Audiència de Barcelona qui hauria de tenir l'última paraula.

Altres arguments de la Fiscalia per oposar-se a les sortides de Cuixart de la presó són l'alta pena imposada, 9 de presó per un delicte de sedició, i la falta d'un programa de tractament específic que -segons detalla el fiscal- hauria d'estar "relacionat amb el respecte a la llei".

Com ja va fer en el cas del permís de 72 hores que la junta de tractament de Lledoners va concedir a Cuixart, la Fiscalia insisteix que el president d'Òmnium "no assumeix el caràcter delictiu dels fets que van ser objecte de condemna".

La jutge, però, va tombar aquest recurs argumentant que el temps a la presó no té per objectiu canviar la ideologia de ningú.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides