Borràs evita declarar voluntàriament

La portaveu de JxCat al Congrés al·lega que la justícia la persegueix per independentista i el Suprem haurà de tramitar un suplicatori
Laura Borràs
Laura Borràs

Laura Borràs, l'exconsellera de Cultura i portaveu de JxCat al Congrés, ha anunciat aquest dijous al vespre que no compareixerà voluntàriament al Tribunal Suprem per declarar sobre la suposada fragmentació de contractes de la Institució de les Lletres Catalanes (ILC) corresponent a la seva etapa com a directora de l'entitat.

Borràs ha al·legat a través d'una tirallonga de tuits que la investigació és “il·legal” i que la causa "no hauria existit mai” si ella no fos "una coneguda independentista”. A més,  ha justificat la seva decisió de no declarar voluntàriament afirmant que "fer-ho implicaria validar totes les irregularitats que fa més d'un any que estic denunciant en una causa que ha vulnerat els meus drets des del primer dia".

La decisió de Borràs fa que el magistrat instructor del Suprem Eduardo de Porres hagi de sol·licitar el suplicatori al Congrés dels Diputats si vol interrogar-la en la causa sobre la presumpta comissió de delictes de prevaricació i malversació de fons públics amb contractes la ILC. 

Borràs ha assegurat que “en particular estic molt orgullosa de la feina feta amb els contractes que són objecte de la investigació”, dels quals diu que “van estalviar diners a la ILC”.

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha manifestat el seu suport a la seva exconsellera: “Endavant, sempre endavant, Laura Borràs”. “Amb la sort de saber-te al costat. Gràcies per l’exemple, President!”, ha respost la diputada.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides