La Caixa de la Solidaritat anuncia que no pagarà la fiança de Santi Vila

També alerten que falten 3,3 milions d'euros per cobrir les fiances imposades pel Tribunal de Comptes
Santi Vila
Santi Vila

La Caixa de Solidaritat no pagarà cap fiança a l'exconseller Santi Vila. Així ho ha confirmat la mateixa associació aquest dijous a través d'un missatge a Twitter. "Fins ara hem pogut donar suport a 246 persones amb 13,6 milions d'euros (…) i podem confirmar que no s'abonarà la reclamació de Santi Vila a compte de la caixa", diu la piulada.

Les declaracions de la Caixa de Solidaritat es produeixen després que l'exconseller de Cultura hagi demanat una pròrroga d'un mes per aconseguir els 216.000 euros de fiança pel cas Sixena, imposada pel jutjat número 3 d'Osca.

El mateix tribunal també va imposar una fiança de 88.000 euros pel mateix cas a Lluís Puig, successor de Vila al capdavant de la conselleria. En el seu cas, la Caixa de Solidaritat sí que va abonar la quantitat que se li reclamava.

Segons l'entitat, les fiances de l'exconseller Santi Vila no s'abonaran perquè aquest va considerar que qui havia d'afrontar-les és la Generalitat.

Tot plegat es produeix el mateix dia que Núria de Gispert, presidenta de l'Associació de Foment de la Caixa de la Solidaritat, i Ernest Benach, vicepresident de l'entitat, hagin demanat més donacions per costejar la fiança de 4,1 milions d'euros imposada pel Tribunal de Comptes al Govern de Carles Puigdemont per l'1-O. L'entitat ha avisat que el termini per pagar la fiança acaba el pròxim dilluns i que a data d'avui han recaptat al voltant de 800.000 euros.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides