CaixaBank atorga 540 milions en crèdits al sector hoteler de Catalunya

hotel
hotel

CaixaBank Hotels & Tourism, la línia de negoci amb la qual l'entitat lidera el mercat turístic a través d'un model de proximitat amb les empreses i negocis hotelers, ha concedit un total de 540 milions d'euros en crèdit al sector hoteler i allotjaments turístics en Catalunya durant 2019. Aquesta xifra suposa un creixement del 18% respecte a l'any anterior, en el qual el crèdit concedit va ser de 460 milions d'euros. Durant 2019, CaixaBank Hotels & Tourism ha realitzat 1.015 operacions de concessió de crèdit a Catalunya, un 15% més que el 2018.

A Espanya, CaixaBank ha concedit 2.260 milions d'euros al sector hoteler, a través de 3.336 operacions el 2019, un 16% més respecte al 2018. Catalunya ha estat la segona comunitat autònoma que més volum de crèdit ha rebut, per darrere de Balears i per davant d'Andalusia.

CaixaBank Hotels & Tourism compta amb 6.000 milions d'euros de volum de negoci amb el sector hoteler i allotjaments turístics, la qual cosa posiciona a l'entitat com un referent per a aquest segment d'empreses. Amb aquesta línia de negoci especialitzada, l'entitat té com a objectiu oferir a les empreses hoteleres l'atenció personalitzada que necessiten, mitjançant un equip de 30 professionals que ofereixen a cada client un servei d'alt valor afegit, basat en l'excel·lència, qualitat i proximitat.

PRODUCTES ESPECIALITZATS PER AL SECTOR TURÍSTIC

CaixaBank Hotels & Tourism posa a la disposició del mercat hoteler una oferta de productes i serveis diferencials per ajudar a optimitzar la rendibilitat del seu negoci i a simplificar la seva activitat diària. La incorporació de nous productes i serveis específics per al mercat hoteler complementa l'especialització en el sector tenint en compte les necessitats dels diferents subsectors: hotels, allotjaments turístics i càmpings.

El catàleg inclou un dossier de productes específics i finançament adaptat als projectes hotelers, amb una anàlisi prèvia gratuïta. A més d'assessorar en les inversions dels clients i fomentar la modernització de la planta hotelera existent, CaixaBank promou el finançament de la compra d'actius hotelers i la de projectes de nova construcció, tant en el segment urbà com en el vacacional.

A més, l'entitat financera fomenta el finançament responsable i sostenible com una de les seves línies d'acció prioritàries en matèria de banca socialment responsable. En aquest sentit, CaixaBank Hotels & Tourism té una sensibilitat especial amb els projectes que contribueixin a la sostenibilitat mediambiental i a la inclusió social, com per exemple aquells que incorporen millores en eficiència energètica, en gestió de l'aigua o que promoguin la incorporació laboral de persones en risc d'exclusió. En aquest context, CaixaBank destaca per la seva actuació responsable i així li ho reconeixen els principals organismes internacionals. L'índex de sostenibilitat mundial Dow Jones Sustainability Index la situa entre els millors bancs mundials en termes de responsabilitat corporativa.

CaixaBank Hotels & Tourism té convenis amb més de 40 federacions i associacions hoteleres, com la Confederació Espanyola d'Hotels i Allotjaments Turístics (CEHAT); i organitza periòdicament trobades amb empresaris referents del sector per tota la geografia espanyola. A més, l'entitat financera és membre de l'Organització Mundial del Turisme, l'organisme de Nacions Unides encarregat de la promoció d'un turisme responsable, sostenible i accessible per a tots. Aquesta afiliació, que va ser aprovada el passat 11 de setembre a la 23a Assemblea General de la OMT celebrada a Sant Petersburg, situa a CaixaBank com el primer banc europeu a convertir-se en membre afiliat d'aquesta organització internacional, la principal de l'àmbit turístic.

PERSPECTIVES POSITIVES PER AL SECTOR

Segons l'últim informe sobre Turisme publicat per CaixaBank Research al gener, el 2020 la indústria turística espanyola continuarà creixent a un ritme apreciable, més moderat, però més sostenible, secundada per factors estructurals de pes com la seva capacitat competitiva i la millora de la qualitat del turisme que atreu. El servei d'estudis de CaixaBank preveu que s'estabilitzi l'entrada de turistes internacionals a Espanya, amb una lleu millora respecte al creixement registrat el 2019. L'informe apunta que l'entrada de turistes creixerà un 1,6% anual enguany i se superarà així la barrera dels 85 milions de turistes. S'espera que els visitants de fora d'Europa, i especialment els estatunidencs, siguin els principals contribuents a l'increment de les arribades de turistes estrangers a Espanya.

A més, l'informe posa de manifest que el sector turístic espanyol està immers en un procés continu de transformació de la seva oferta cap a un turisme de major qualitat. Des de principis de la dècada dels 2000, la planta hotelera ha augmentat de manera considerable les places de categoria superior (de 5 i 4 estrelles), que actualment ja representen més de la meitat de l'oferta total (52,8%). La insistència en aquesta transformació, resultat d'un fort esforç inversor empresarial, ha afavorit que la despesa turística creixés més que el propi nombre de turistes. Així, a tancament del 3T 2019, els ingressos que va generar el turisme internacional van ascendir a 70.900 milions d'euros en termes acumulats de 12 mesos, un 3,9% més que en el mateix període de l'any anterior. La despesa dels turistes residents també va créixer a molt bon ritme (un 10,6% interanual entre gener i octubre de 2019. Així mateix, CaixaBank Research estima que els ingressos que generarà el sector turístic creixin al voltant del 3,2% el 2020.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.