El mediador, un escull per al diàleg

Moncloa dona per tancada "la falsa polèmica" del relator mentre el govern de Torra insisteix
María Jesús Montero

El govern espanyol ha donat per tancada "la falsa polèmica" del mediador en la taula de negociació amb l'independentisme. Aquesta figura, reclamada per Junts per Catalunya, no estarà present en aquesta taula, perquè "no és necessària", segons ha explicat la ministra portaveu, María Jesús Montero, aquest migdia a la roda de premsa posterior a Consell de Ministres.

La portaveu ha assegurat que la mesa de negociació es convocarà "en breu" i que serà el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, qui determini qui hi participa en nom de l'executiu.

La negativa de la ministra contrasta amb la de la Generalitat. La portaveu del Govern, Meritxell Budó, ha insistit que considera imprescindible el mediador i ha recordat que la setmana passada, el Parlament va aprovar amb el suport de JxCat, ERC i la CUP una proposta de resolució per la qual se sol·licitava la inclusió d'aquesta figura en les negociacions.

D'altra banda, Esquerra Republicana també defensa la figura d'un mediador, però en cap cas la considera com a indispensable. Els republicans demanen a JxCat que aquest no sigui "un obstacle" pel diàleg.

(Visited 44 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari