Demòcrates es presentarà en solitari si no hi ha un front per la DUI

L'escissió independentista d'Unió votarà si segueix al grup parlamentari d'ERC
Núria de Gispert, Toni Castellà y Titon Laïlla

Demòcrates, el partit independentista sorgit d'Unió Democràtica, ha remarcat la seva discrepància amb la línia política d'ERC, el seu soci electoral i company de bancada, en l'anunci de la seva posició de sortida pel que fa a les futures eleccions al Parlament de Catalunya.

El portaveu de la formació, el diputat Toni Castellà, ha avançat que es presentaran en solitari si no sorgeix un front comú per "fer efectiva la declaració unilateral d'independència" que consideren que va tenir lloc el 27 d'octubre del 2017.

Així mateix, ha anunciat que no assoliran acords amb partits que no acceptin la ruptura com a única via per assolir la independència. D'aquesta manera, s'alineen amb el parer de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) i es desmarquen d'ERC.

Demòcrates, la presidenta del qual és Núria de Gispert, celebrarà a finals d'aquest mes de març el seu segon congrés, sota el lema "Lleials a l'1-O". Castellà ha avançat que hi votaran si romanen en el grup parlamentari d'ERC, si  constitueixen un subgrup dins del d'ERC o si l'abandonen i passen a formar part del Grup Mixt.

La formació de De Gispert i Castellà ja s'ho va plantejar recentment, quan es va mostrar contrària a la investidura de Pedro Sánchez, facilitada per ERC.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari