Pedro Sánchez busca complicitats a Barcelona

El president recupera la cocapitalitat cultural i científica de la Ciutat Comtal
L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, amb el president del Govern, Ped
L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, amb el president del Govern, Pedro Sánchez

El president del govern central, Pedro Sánchez, i l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, han signat un acord que ha de tornar la cocapitalitat de la ciutat en temes científics i culturals. En l'acord, Sánchez també s'ha compromès a donar suport a Barcelona perquè la UNESCO l'esculli per a la Conferència Internacional d'Educació Superior, que se celebra sistemàticament a París. El tercer punt acordat entre l'Estat i la capital catalana és la convocatòria de la comissió a tres bandes entre l'estat, la Generalitat i l'Ajuntament per concretar col·laboracions entre les tres administracions.

L'acord de cocapitalitat de Barcelona va ser signat entre el president del govern central, el socialista José Luis Rodríguez Zapatero, i l'alcalde socialista de la ciutat, Jordi Hereu, i va representar per a la capital catalana una inversió d'uns 20 milions d'euros anuals, que va arribar als 25,8 milions d'euros el 2010. Aquest pacte es va trencar quan va arribar al govern central l'executiu popular de Mariano Rajoy.

Pedro Sánchez ha anat més enllà del concepte de cocapitalitat quan ha declarat que "parlem de colideratge. Espanya necessita més motors de creixement si volem volar més alt. I aquest paper l'ha de jugar una ciutat com Barcelona". En aquest context, l'alcaldessa Colau ha declarat que "Barcelona és capital de Catalunya i és fonamental que es recuperi la normalitat institucional".

(Visited 55 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari