El Parlament tomba la llei Aragonès

Cs, PSC, comuns, CUP i PP voten en comissió en contra de la llei de contractes de serveis a les persones
Pere Aragonès

El Parlament de Catalunya ha tombat aquest dilluns el dictamen del projecte de llei de contractes de serveis a les persones, més coneguda com a Llei Aragonès. Durant la comissió d'Economia i Hisenda, els grups de l'oposició, Cs, PSC, CatECP, CUP, PPC han votat en contra del dictamen i de la major part de les esmenes, mentre que JxCat i ERC hi ha votat a favor però s'han quedat en minoria.

JxCat i ERC volien retirar el punt que feia referència al dictamen, però els grups a petició de la CUP han votat ampliar l'ordre del dia per incorporar la qüestió, que ha quedat rebutjada.

Les principals crítiques a la llei Aragonès han arribat des de l'esquerra i denuncien que facilitaria la privatització de serveis públics, ja que regulava com es podien externalitzar aquests.

Per contra, des del Departament d'Economia i Hisenda, liderat per Pere Aragonès, replicaven que la iniciativa precisament havia de dificultar que grans empreses o multiserveis optessin a aquestes licitacions, ja que obligava a introduir clàusules socials i limitava a un 30% el pes del preu a l'hora d'adjudicar uns serveis que sovint ja es gestionen de forma externa.

(Visited 41 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari