Jordi Turull retreu a Torrent que no li mantingués l’escó al president Torra

L'excandidat a la presidència de la Generalitat s'afegeix a les crides a la unitat de l'independentisme
Jordi Turull, entrevista des de la presó

L'exconseller de la Presidència Jordi Turull ha assegurat que ell hauria mantingut l'escó de diputat al president de la Generalitat Quim Torra, tot i que també ha reconegut que la decisió de l'actual president del Parlament, Roger Torrent, "no era gens senzilla".

"Si el risc per mantenir la dignitat institucional del Parlament és la meva inhabilitació, no hauria tardat ni 30 segons a pensar-ho, passa per davant a la meva trajectòria política", ha afirmat dissabte a la nit en una entrevista gravada a la presó de Lledoners pel programa FAQs de TV3.

El també excandidat a la presidència de la Generalitat ha assegurat que el procés només el poden decidir els ciutadans de Catalunya. En aquest sentit, caldria posar els interessos del país per damunt dels "egos personals". "Aquí ningú és Mandela ni Gandhi", ha conclòs.

Així, ha emfatitzat que té ganes de sortir de la presó però mai si ha de renunciar a les seves conviccions. "Jo no vaig de màrtir: si puc sortir de la presó per la via que sigui d'aquí a mitja hora no esperaré una hora", ha constatat.

"No voldria que hi hagués un tripartit en el nou govern català. Voldria un govern independentista amb més confiança i lleialtat", ha advertit. Un plantejament expressat després de criticar la manca de cohesió del Govern. "Com diria Josep Rull, si no anem tots junts, ens penjaran per separat", ha reblat.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides