A qui assenyalen les travesses com a candidat de JxCat?

Els consellers Jordi Puigneró i Damià Calvet

L'anunci del president Quim Torra de convocar eleccions després que s'aprovin els pressupostos de la Generalitat ha obert la caixa dels trons dins del conglomerat sortit de la postconvergència -JxCat, PDECat i la Crida-. Els ha agafat amb el pas canviat, i ara els candidats a candidat mouen fitxes desesperadament. Dos consellers sonen ara per ara amb força per convertir-se en el candidat. El conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, home de confiança de l'exconseller Josep Rull, seria l'escollit per la vella guàrdia convergent; el president del PDECat, David Bonvehí i el president Artur Mas serien els seus principals avaladors. Qui també es posiciona bé a les travesses és el conseller de Polítiques Digitals, Jordi Puigneró. Després de la caiguda en desgràcia de la portaveu de JxCat al Congrés de Madrid, Laura Borràs, investigada pel Tribunal Suprem, la figura Puigneró agafa força com a candidat del president Carles Puigdemont. Els dos són, ara per ara els millor posicionats.

Això no obstant, d'altres opcions continuen vives. El president Torra aposta decididament per Borràs, malgrat el desgast que ha patit l'exconsellera de Cultura. D'altra banda, la consellera d'Empresa i Coneixement, Àngels Chacón, és una opció especialment ben vista pel sector que ara es decantaria per Calvet. També es resisteix a tirar la tovallola l'exconsellera Elsa Artadi, que comptaria amb el suport del líder de la Crida, Jordi Sànchez.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides