La líder escocesa, Nicola Sturgeon, descarta la via unilateral catalana

Segons ella, "Catalunya és la prova que si el procés no és legal, no porta a la independència"
Nicola Sturgeon

La ministra principal d'Escòcia, Nicola Sturgeon, ha descartat seguir l'exemple català d'actuar de forma unilateral per aconseguir un referèndum. "Un referèndum il·legal, si algú el vol, de mi no l'obtindrà. Catalunya és la prova que si el procés no té legitimitat ni legalitat no pot conduir a la independència" ha dit.

"La meva posició en aquesta etapa és que hem d'utilitzar les nostres energies de manera diferent. Hem de centrar-nos a construir i guanyar l'argument polític en favor de la independència", afirma, en una línia força coincident amb Esquerra Republicana a Catalunya.

A finals d'any, el Parlament escocès va aprovar la llei de referèndums que li permetria organitzar una consulta, però tot això pot quedar en res si el Govern del conservador Boris Johnson manté el rebuig de transferir-li els poders que posarien un referèndum legal en mans de la cambra regional.

Sturgeon es va mostrar convençuda que aquesta negativa no pot sostenir-se indefinidament i va dir que si aquest any no s'aconsegueix una consulta, es farà després de les eleccions autònomes del maig del 2021.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.