La líder escocesa, Nicola Sturgeon, descarta la via unilateral catalana

Segons ella, "Catalunya és la prova que si el procés no és legal, no porta a la independència"
Nicola Sturgeon

La ministra principal d'Escòcia, Nicola Sturgeon, ha descartat seguir l'exemple català d'actuar de forma unilateral per aconseguir un referèndum. "Un referèndum il·legal, si algú el vol, de mi no l'obtindrà. Catalunya és la prova que si el procés no té legitimitat ni legalitat no pot conduir a la independència" ha dit.

"La meva posició en aquesta etapa és que hem d'utilitzar les nostres energies de manera diferent. Hem de centrar-nos a construir i guanyar l'argument polític en favor de la independència", afirma, en una línia força coincident amb Esquerra Republicana a Catalunya.

A finals d'any, el Parlament escocès va aprovar la llei de referèndums que li permetria organitzar una consulta, però tot això pot quedar en res si el Govern del conservador Boris Johnson manté el rebuig de transferir-li els poders que posarien un referèndum legal en mans de la cambra regional.

Sturgeon es va mostrar convençuda que aquesta negativa no pot sostenir-se indefinidament i va dir que si aquest any no s'aconsegueix una consulta, es farà després de les eleccions autònomes del maig del 2021.

(Visited 68 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari