Lavínia i Mediapro es reparteixen el pastís de les corresponsalies estrangeres de la CCMA

Els contractes de suport al treball dels corresponsals van costar prop de 6 milions d’euros l’any passat
Instal·lacions de TV3

La Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) va firmar el 2019 contractes per valor de prop de 6 milions d’euros amb els grups audiovisuals Lavinia i Mediapro perquè es fessin càrrec dels serveis tècnics de les corresponsalies de TV3 i Catalunya Ràdio a l’estranger. En total, els tres contractes firmats amb el grup Lavinia sumen 3.158.990 euros, i els tres firmats amb Mediapro representen una despesa d’1.771.000 euros. La CCMA també va contractar l’empresa Westminster Live Limited per subministrar serveis a la delegació de Londres per un valor de 804.000 euros. En total, per tant, els contractes per adjudicació de béns i serveis a les corresponsalies estrangeres de TV3 i Catalunya Ràdio, etiquetats com a “Servei integral de producció”, van costar l’any passat 5.733.990 euros.

La corresponsalia que va resultar més cara l’any passat va ser la de Londres. El 29 de maig, la CCMA va firmar un contracte amb Mediapro Audiovisual UK Ltd per oferir aquests serveis durant sis mesos. Les despeses d’aquest contracte es van valorar en 115.000 euros. El 4 de novembre passat les dues entitats van firmar un nou contracte, en aquest cas per un total de 896.000 euros, que ampliava durant quatre anys el compromís de Mediapro Audiovisual UK de garantir els serveis tècnics que necessiti l’actual corresponsal a Londres de la CCMA, Sergi Mulero, per dur a terme la seva feina.

A aquesta quantitat cal afegir-hi els 804.000 euros concedits a Westminster Live Limited, el 18 de febrer, per fer la mateixa funció. El cost de la delegació de Londres s’ha encarit molt en els darrers anys. Fa tres anys, Imagina, de la qual també forma part Mediapro, va cobrar 594.000 euros per oferir béns i serveis a la corresponsalia britànica durant tres anys. El 2019, aquesta partida s’ha triplicat i s’ha enfilat fins als 1.815.000 euros. Una altra empresa del grup Mediapro ha obtingut un contracte sucós per fer front a les necessitats tècniques de producció d’una corresponsalia de TV3 i Catalunya Ràdio. El 29 d’abril passat, la CCMA va comprometre’s a pagar 760.000 euros a Servicios Audiovisuales Overon per realitzar la mateixa funció a la delegació de Moscou: donar suport a la feina del periodista Manuel Alias.

El grup audiovisual que s’ha situat millor en aquest àmbit els darrers anys, però, és Lavínia. I ho ha fet a través de les empreses Alice Production i New Media Audiovisual. La web de transparència de la ­CCMA només recull dades a partir del 2016, i allà hi figuren els contractes signats per aquestes empreses del grup Lavínia per subministrar serveis a les corresponsalies de Washington, Brussel·les, Berlín, París, Pequín i Beirut. El més elevat és el que remunera els treballs que ha de fer Alice Production per a les delegacions de TV3 i Catalunya Ràdio els pròxims quatre anys. El contracte porta data del 3 d’octubre passat i supera el milió d’euros (1.035.990 euros). Una xifra molt superior a la que la CCMA havia pagat en contractes anteriors. El 27 de juny del 2017 va signar un contracte amb Mediaproduccion SLU (Mediapro) per subministrar serveis durant sis mesos per 61.236 euros, i el 21 de setembre en va signar un altre, d’una durada de dos anys i tres mesos, amb New Media Audiovisual per valor de 414.900 euros. El que el 2017 costava menys de mig milió per tres anys ara costarà més d’un milió per quatre anys

Els altres serveis per a les corresponsalies a l’estranger que va contractar l’any passat la corporació que presideix Núria Llorach són els d’Alice Production a Brussel·les, París i Berlín. El primer és el més barat, ja que va costar 596.000 euros. El de Berlín va pujar fins a 764.000 euros, i el de París, mil euros menys, 763.000. Els tres contractes tenen una durada de quatre anys. En dues ocasions, un grup audiovisual li ha pres el caramel d’un d’aquests contractes al seu rival. Així, els serveis de la delegació de TV3 i Catalunya Ràdio a París els va subministrar Mediapro fins a l’any passat, i ara ho fa Lavinia, mentre que a Moscou ha passat a l’inrevés. En qualsevol cas, aquesta és una guerra comercial en la qual només participen dos pesos pesants del món audiovisual: Jaume Roures (Mediapro) i Toni Esteve (Lavinia). Una guerra que, segons els que la viuen de prop, no és gens amistosa.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides