Torrent no veu l’independentisme preparat per desobeir

El president del Parlament admet que han entrat en una dinàmica de "més competició que cooperació"
Roger Torrent i Pere Aragonès
Roger Torrent i Pere Aragonès

El president del Parlament, Roger Torrent, ha manifestat en una entrevista a RAC1 que no hi ha una majoria independentista "preparada per a una estratègia de desobediència" i ha afirmat que ERC, a diferència de JxCat, té estratègia.

Torrent ha dit que "no hi ha alternativa" a sumar forces i intervenir en la governabilitat d'Espanya, i ha descrit com "un salt al buit" la possibilitat que Quim Torra hagués votat com a diputat tot i la inhabilitació. "Per fer un salt al buit hem de tenir clares les conseqüències", entre les quals ha citat l'impacte que podria tenir aquesta desobediència a l'aprovació dels pressupostos.

A més, ha negat que hagi desemparat Torra i que se senti responsable de la darrera crisi independentista, que adjudica a l'"Estat demofòbic". En canvi, ha admès que el moviment ha entrat en una dinàmica de "més competició que cooperació" pel partidisme de JxCat i ERC, i que "és important que fem una reflexió" sobre els darrers anys i les discrepàncies.

A banda de descartar-se com a futur candidat d'ERC, Torrent ha assenyalat que el candidat ha de ser Oriol Junqueras, per bé que ha indicat que si Pere Aragonès encapçala la llista, ell serà al seu costat. Pel que fa a un eventual acord amb el PSC, Torrent l'ha rebutjat afirmant que "avui s'ha de ser extraterrestre" per pensar que es pot produir.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.