El govern de Sánchez rectifica i obrirà la taula de diàleg abans d’eleccions

Manté que el context electoral no és el millor per abordar el conflicte però cedeix davant del malestar d'ERC
Pedro Sánchez amb Quim Torra a Moncloa
Pedro Sánchez amb Quim Torra a Moncloa

El govern espanyol ha matisat la seva negativa d'aquest mateix matí de no obrir la taula de diàleg amb el govern català fins després de les eleccions catalanes. Tot i que aquestes converses encara no tenen data d'inici i que Moncloa considera que no és en "les millors circumstàncies" perquè el president Quim Torra va "posar punt final a la legislatura", l'executiu que encapçala Pedro Sánchez ha emès un comunicat on ha reculat respecte a les declaracions fetes aquest mateix matí, que Esquerra Republicana havia titllat d'"irresponsabilitat absoluta".

L'objectiu d'aquest canvi de parer és, segons afirma Moncloa, "descartar qualsevol dubte" respecte a la seva "voluntat de dialogar". "Manifestem la nostra disposició a celebrar la mesa de diàleg entre governs acordada abans de les eleccions catalanes", ha conclòs el govern espanyol.

La primera conseqüència de l'anunci d'eleccions formulat pel president Torra ha estat doncs el comunicat que mantenia la reunió prevista entre Sánchez i Torra el pròxim 6 de febrer, però que la mesa no es posaria en marxa fins que hi hagués un nou Govern a Catalunya.

La missiva ha caigut com una gerra d'aigua freda entre les files republicanes, que han respost amb un comunicat en el qual acusen el govern espanyol d'"incompliment flagrant" i de cometre una "irresponsabilitat". I és que la mesa de negociació va ser la condició per la qual ERC va acabar abstenint-se a la investidura de Sánchez. Sense aquest vot, la coalició entre el PSOE i Podem no hauria estat possible.

Finalment, doncs, Sánchez ha rectificat per calmar la crispació republicana. Així, se celebrarà la reunió de presidents de la setmana vinent i es buscarà una data per iniciar la taula de diàleg.

(Visited 29 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Feu un comentari