Puigdemont, Turull, Rull i Forn figuren en la investigació del cas 3%

Apareixen en les anotacions de comptabilitat que recull la Guàrdia Civil en el cas de finançament il·legal de CDC
Carles Puigdemont
Carles Puigdemont

L'expresident de la Generalitat de Catalunya Carles Puigdemont i tres dels exconsellers condemnats pel Tribunal Suprem, Jordi Turull, Josep Rull i Joaquim Forn, figuren en el 'barrufeig' que investiga la Fiscalia anticorrupció en el marc del finançament presumptament irregular de Convergència Democràtica de Catalunya (CDC). En la comptabilitat del partit, recollida en un informe de la Guàrdia Civil que publica Vozpópuli, consten anotacions a nom dels excàrrecs del Govern per imports d'entre 215 i 3.000 euros.

La informació de totes aquestes donacions ha estat coneguda a través de la documentació ocupada en el transcurs de les investigacions que se segueixen a l'Audiència Nacional sobre el cas 3%.

En els comptes confiscats a Convergència apareixen fins a una dotzena de suposades aportacions a nom de Puigdemont. Dues d'elles per ingressos de 1.500 euros i les altres deu són abonaments de 215 euros d'entre desembre de 2014 i setembre de 2015. En total, se li atribueixen 5.150 euros.

També hi ha anotacions a nom de l'exconseller de Territori Josep Rull. Consten fins a vuit dipòsits de 270 euros, quatre de 3.000 i dos de 500-15.160 euros. A la llista se sumen els suposats abonaments realitzats per l'exconseller de Presidència Jordi Turull i el d'Interior Joaquim Forn. Al primer se li atribueixen 11 ingressos de 270 euros, nou de 215 euros i cinc de 3.000 euros –19.905 euros-. A nom del segon apareixen deu presumptes donacions de 215 euros –2.150 euros-.

Cap dels quatre excàrrecs de la Generalitat ha estat citat a comparèixer -ni com investigats ni com testimonis- per aquesta causa en seu judicial. Fins al moment, el ministeri fiscal només ha demanat que es cridi a declarar a dotze excàrrecs de Convergència -entre els quals figuren altres quatre exconsellers-. El magistrat, però, ha requerit més informació abans d'acordar les citacions.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides