Puigdemont amaga al Parlament europeu que és president del Consell per la República

En canvi, fa constar que ha estat vicepresident d’honor de la Fundació Princesa de Girona
Carles Puigdemont, amb la seva acreditació d'eurodiputat

Finalment, Carles Puigdemont ha fet els deures que li pertoquen com a eurodiputat i ha presentat l’obligatòria “Declaració d’interessos econòmics” que han de complimentar tots els electes, que ja apareix a la pàgina web de la institució. En canvi, continua sense adjuntar-hi el seu currículum vitae ni la llista d’assistents parlamentaris als quals té dret.

Però la declaració que ha presentat Carles Puigdemont és inexacta i incompleta. No hi figura, per exemple, que és el president del Consell per la República catalana. I això que l’apartat D de la declaració exigeix que cada eurodiputat doni la relació de “comitès, consells d’administració , organitzacions no governamentals, associacions o altres organismes amb personalitat jurídica o qualsevol altra activitat exterior” dels quals forma part.

I el Consell per la República, que compta amb més de 85.000 associats que han pagat una quota (mínima) d’inscripció de 10 euros, és un organisme amb prou rellevància pública i mediàtica perquè sigui digne de figurar en la declaració d’interessos de Carles Puigdemont al Parlament europeu. Recordem que el Consell per la República va ser presentat oficialment el 30 d’octubre del 2018, en un acte celebrat al Palau de la Generalitat.

El passat 19 de desembre, el Consell per la República va anunciar que havia aprovat el seu “pla de govern”. Entre els objectius que es proposa destaquen “l’activació d’una xarxa diplomàtica per exercir com a lobby polític, la consolidació d’aliances internacionals, la promoció de propostes legislatives al Parlament, la intensificació del front judicial europeu i la col·laboració en la redacció de la Constitució catalana. Un dels primers passos que s’emprendran és el d’establir les bases per a l’elecció de l’Assemblea de Representants, que ha de funcionar com a institució paral·lela al Parlament. Aquesta assemblea serà l’encarregada d’elaborar la Constitució catalana en cas que el Parlament de Catalunya no ho pugui dur a terme”.

Carles Puigdemont “renega” de la seva condició de president del Consell per la República en la seva declaració al Parlament europeu, però, en canvi, no renuncia als beneficis que n’obté. En efecte, en l’apartat G), on s’hi ha de fer constar el suport exterior de tipus “financer, de personal i material” que obté, al marge de la institució, Carles Puigdemont afirma que té l’ajuda “de personal” i “material” de l’“Oficina Casa de la República i Consell per la República”.

En el mateix sentit, hi fa constar que rep ajuda “de personal” i “material” de les associacions Cat Global ASBL i Catcip AISBL. Aquestes dues entitats, creades a Bèlgica per persones de la màxima confiança de Carles Puigdemont, es dediquen a recaptar i a canalitzar fons per mantenir l’estada dels exmembres del govern català a l’exterior.

De la mateixa manera que Carles Puigdemont omet la seva condició de president del Consell per la República, fa constar en la seva declaració al Parlament europeu que ha ostentat, en el passat, la vicepresidència d’honor de la Fundació Princesa de Girona, càrrec que va ocupar en la seva qualitat de president de la Generalitat. De fet, l’única remuneració que declara que ha cobrat en els últims tres anys és la de president de la Generalitat, amb un sou superior als 10.000 euros mensuals.     

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides