Torra i Sánchez es reuniran finalment el pròxim dia 6 de febrer a Barcelona

Un cop celebrada la trobada entre presidents, es convocarà la taula de diàleg entre governs
Pedro Sánchez amb Quim Torra
Pedro Sánchez amb Quim Torra

Els presidents Quim Torra i Pedro Sánchez es reuniran dijous de la setmana que ve, 6 de febrer, a Barcelona. Ho han confirmat tant la Moncloa com fonts de presidència de la Generalitat. Encara no se sap ni hora ni lloc, ni tampoc si a Sánchez l'acompanyarà algun ministre. El govern espanyol assegura que amb aquesta trobada s'obrirà el camí del diàleg.

La ministra portaveu del govern espanyol, Maria Jesús Montero, ha fet pública la trobada: "Des del govern estem convençuts que el diàleg és la clau per resoldre el conflicte. Com es va anunciar, la reunió es farà a Barcelona".

Sobre la inhabilitació de Torra i la pèrdua de l'escó, María Jesús Montero, en la mateixa línia que Carmen Calvo, ha reiterat que malgrat la seva situació, Torra continua sent el president.

A la pregunta de si davant la possibilitat d'unes eleccions imminents a Catalunya perillen els pressupostos, Montero ha assegurat que no ha d'interferir un procés electoral i desitja que els partits catalans hi segueixin donant suport.

El Partit Popular ja ha respost a l'anunci de la trobada. Ho ha fet el seu secretari general, Teodoro García Egea, a Twitter, denunciant que Sánchez es reuneix amb "aquells que incompleixen la llei".

Un cop celebrada la reunió entre Torra i Sánchez, Montero ha explicat que està previst que just després es convoqui la mesa de diàleg, que en el seu dia va pactar Esquerra Republicana amb el PSOE.

(Visited 37 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari