Turull exigeix a l’independentisme que no es trenqui

L'exconseller qualifica de "maleducats i covards" els diputats de Ciutadans
Turull compareixent al Parlament
Turull compareixent al Parlament

L'exconseller Jordi Turull ha estat clar i contundent cap a Ciutadans. "Són uns maleducats i uns covards". L'exconseller de Presidència ha respost, així, a la intervenció de la dirigent de Cs al Parlament, Lorena Roldán, qui ha intervingut a la comissió parlamentària sobre els efectes de l'aplicació del 155 fent diverses preguntes a Oriol Junqueras, però s'ha aixecat de la cadira només acabar la seva intervenció, sense esperar les respostes de l'exvicepresident.

Junqueras, per la seva part, i amb Roldán dreta i d'esquena, li ha dit que ell estava disposat a parlar i dialogar i que creia que Ciutadans n'estava també en iniciar una intervenció amb un to allunyat a les estridències de les darreres intervencions.

En canvi, Turull ha estat molt més contundent. Ha iniciat la seva intervenció reclamant la presència dels representants de Ciutadans. Com que no han comparegut, s'ha deixat anar. Els ha qualificat de "maleducats i covards" per no esperar les respostes de Junqueras i negar-se, a la vegada, a dialogar. A més, l'exconseller ha ironitzat dient que avui hi havia prou càmeres de televisió al Parlament.

Així mateix, Turull ha explicat que ara a la presó de Lledoners està revivint la sèrie americana La Casa de la Pradera, a on una de les protagonistes, la filla del botiguer, que ho té tot a favor seu i en canvi fa tot el possible per queixar-se, en referència a Ciutadans. Ha acabat dient que les "urnes els han aplicat el 155", recordant la desfeta d'aquest partit a les darreres eleccions.

A més a més, Turull també s'ha mostrat molt preocupat per les últimes baralles en el món independentista. Ha assegurat que des de la Generalitat "estàvem preparats per fer de Catalunya una república en quatre mesos", reiterant la unilateralitat. Per això, ha fet una crida a mantenir la unitat d'acció dels independentistes en la teoria que Turull en diu del "replà", on tots els actors han de treballar plegats en l'objectiu de la independència.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides