El Tribunal de Comptes reclama 4,1 ME a 20 càrrecs del govern Puigdemont

L'òrgan fiscalitzador obre un termini de quinze dies perquè dipositin la fiança
Puigdemont i Junqueras, el 27 d'octubre del 2017, a les escales del Pa
Puigdemont i Junqueras, el 27 d'octubre del 2017, a les escales del Parlament

El Tribunal de Comptes ha xifrat en 4,14 milions d'euros l'import presumptament malversat amb l'organització del referèndum il·legal de l'1-O. L'òrgan fiscalitzador dels comptes públics ha enllestit la seva investigació sobre la desviació de fons i reclama a l'expresident Carles Puigdemont, a l'exvicepresident Oriol Junqueras i a 18 membres del govern que tots dos encapçalaven una fiança per aquest import, que hauran de pagar solidàriament.

La suma, reflectida en l'acta de liquidació provisional, pot ser modificada després de les al·legacions que poden presentar les defenses. Si els càrrecs del govern Puigdemont als quals s'atribueix la malversació no dipositen la fiança en un termini de quinze dies, els seus béns seran embargats. Aquesta actuació administrativa no es veurà afectada per la immunitat de què gaudeixen Puigdemont, Toni Comín i Clara Ponsatí com a eurodiputats.

Segons publica El Mundo citant fonts jurídiques, el Tribunal de Comptes hi afegirà als 4,14 milions despeses de les delegacions de la Generalitat a l'exterior que podrien incrementar l'import reclamat fins als 20 milions.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides