Junqueras diu que és “indubtable” que l’independentisme “va guanyar”

Reprodueix vídeo

L'exvicepresident del govern català Oriol Junqueras ha assegurat que és "indubtable" que l'independentisme "va guanyar" l'1-O durant la seva compareixença, aquest dimarts, a la comissió parlamentària sobre l'aplicació de l'article 155 de la Constitució.

Junqueras ha manifestat que un referèndum d'autodeterminació és "una cosa normal" i que "el tornarem a exercir", a banda d'afegir que "molts s'han fet sense el consentiment de l'Estat matriu". "No podem renunciar a la constitució d'una república", ha assegurat.

El líder d'ERC ha descrit la presó com "un pas més cap a la llibertat", i ha situat aquesta situació gairebé a l'altura de la "bellesa poètica". Ha argumentat, a més, que "calia que passessin moltes coses" perquè "moltes gent veiés" que es produeix el que ha denominat "repressió".

Ciutadans ha marxat de la comissió després d'intervenir un cop, de manera crítica -destacant que Junqueras no ha demanat perdó- però menys encesa del que acostuma aquest partit en debats sobre el procés. Ni el PSC ni el PP hi han participat. "Ara que havíem començat a dialogar marxeu?", s'ha queixat Junqueras a la líder de Cs, Lorena Roldán. El diputat de la CUP Carles Riera ha agraït al dirigent d'ERC que ni s'hagi penedit ni hagi demanat perdó pel procés.

"Com més pals a les rodes ens posin [sic]", ha arguït l'exvicepresident, "més raó moral i política" diu que tindrà per dialogar "amb tothom". Pel que fa al govern d'Espanya, Junqueras ha dit que "hem de tenir un punt d'escepticisme atesa l'experiència" i, en canvi, ha afirmat que ells diuen la veritat.

Junqueras s'ha mostrat "orgullós" dels seus companys de partit i ha volgut dedicar-los "un homenatge" en la seva intervenció.

(Visited 51 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
WhatsApp

Hoy destacamos

Feu un comentari