Torra pressiona Torrent: “Té cap valor el que votem?”

El president de la Generalitat demana al president del Parlament que "reverteixi" el que considera una retirada de l'escó "il·legal"
Quim Torra
Quim Torra

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha demanat la paraula després que el president del Parlament, Roger Torrent, hagi anunciat que Torra ja no és diputat i no pot votar, i no només ha afirmat que ho és, sinó que ha instat Torrent a revertir el que ha titllat de "fet il·legal" i ha indicat que, "si no és així, posarem en risc la continuïtat de les institucions".

Torra ha afirmat que "cap secretari general no té les competències" per retirar-li l'escó i ha apel·lat a les resolucions parlamentàries contràries a la decisió de la Junta Electoral sobre la seva inhabilitació.

"Té cap valor el que votem?", ha indicat sobre les votacions dels dies 4 i 10 de gener, amb què va aconseguir el suport de la cambra catalana. "O el que acaba sent simbòlic és el que vota el Parlament?", ha afegit en clara al·lusió al rebuig d'ERC, expressat per boca del seu dirigent i portaveu Sergi Sabrià, a la possibilitat de "posar en risc la sobirania del Parlament" per fer gestos simbòlics.

El president de la Generalitat ha rebut només els aplaudiments dels diputats i consellers de JxCat, dempeus, quan ha conclòs la seva intervenció, però no dels d'ERC.

En la seva intervenció a la cambra, Sabrià ha manifestat el suport del seu partit a Torra i ha dit que "no som el rival", però ha defensat la decisió de Torrent argüint que “no podem posar en risc la sobirania del Parlament per decisions que no tenen efecte real”, en referència a accions simbòliques o a decisions que poden donar lloc a noves acusacions de desobediència. La bancada de JxCat tampoc a aplaudit Sabrià.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides