Torra denuncia pressions a Torrent perquè li retiri l’acta de diputat

El president del Parlament de Catalunya ha de decidir si fa cas o desobeeix el Tribunal Suprem
quim torra roger torrent
quim torra roger torrent

El president del Parlament, Roger Torrent, encara no s'ha pronunciat sobre el requeriment que ha rebut de la Junta Electoral perquè retiri l'escó al president Quim Torra. Diverses veus li han exigit que ho faci immediatament, i el govern ha denunciat aquestes pressions a les quals sotmet al president Torrent. En un comunicat, l'executiu avisa que arriben a "límits insostenibles i incompatibles".

El govern recorda que poden incórrer en un presumpte delicte de coaccions i alerta que també ho farien en un delicte de calúmnies o injúries si continuen acusant Torra de cometre un delicte d'usurpació de funcions públiques.

A l'espera de la decisió final, el president del Parlament, Roger Torrent, ha convoca per a dilluns a les tres de la tarda el ple del Parlament que es va suspendre aquesta setmana pel seguiment del temporal Gloria. La cambra debatrà sobre corrupció i votarà la modificació de la Renda Garantida de Ciutadania i el seu pressupost.

El president del Parlament de Catalunya ha de decidir si retira l'acta de diputat a Torra o desobeeix el Tribunal Suprem. Això, després que la Junta Electoral Central ha ordenat que, de manera immediata, es notifiqui qui substitueix Quim Torra com a diputat.

La decisió del Tribunal Suprem de mantenir la retirada de l'acta a Torra és executiva i, si Torrent no en fa cas, estaria desobeint i s'enfrontaria amb conseqüències penals.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides