Sánchez anuncia ajudes urgents pels damnificats pel temporal Gloria

El president del govern espanyol ha trucat al president Torra i ha sobrevolat les zones més afectades
Sánchez sobrevola la zona afectada pel Gloria

El president de Govern, Pedro Sánchez, ha anunciat aquest dijous que s'activaran "immediatament" els mecanismes per concedir ajuts d'urgència als damnificats pel temporal Gloria a Catalunya, les Balears, València, Múrcia i Andalusia.

Després de visitar la zona més afectada per la borrasca a Cala Rajada, al municipi mallorquí de Capdepera, Sánchez s'ha declarat "commocionat" pels danys ocasionats pel temporal, en particular al Delta de l'Ebre, que ha sobrevolat abans de desplaçar-se a les Balears.

Abans, el president Sánchez ha trucat al president Torra per interessar-se pel temporal i posar-se a "disposició" de la Generalitat. Segons la versió del Govern català, Sánchez ha ofert "tot el suport" del govern espanyol, i els dos presidents s'han emplaçat a abordar aquesta qüestió "pròximament". Tenen pendent fixar una data per reunir-se: la Moncloa dona per fet que la trobada serà a Barcelona la primera setmana de febrer, previsiblement els dies 6 o 7.

"No esperarem a Consell de Ministres de dimarts que ve, sinó que demà mateix tindrem una reunió d'urgència per activar tots els mecanismes" per impulsar les ajudes a particulars, empreses i administracions afectades, ha explicat el president en declaracions als periodistes.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides