El Brexit obre la porta de l’Eurocambra a Ponsatí

La JEC inicia el procés perquè l’exconsellera d’Ensenyament ocupi un dels escons britànics assignats a Espanya
Comín, Ponsatí i Puigdemont
Comín, Ponsatí i Puigdemont

El Brexit, el procés emprès pel Regne Unit per abandonar la Unió Europea, té una data clau el pròxim 31 de gener, quan els eurodiputats britànics s’acomiaden del Parlament Europeu i deixen els seus escons, alguns dels quals seran reassignats als altres estats membres, cinc dels quals a Espanya.

Una de les beneficiades serà l’exconsellera Clara Ponsatí, número tres de la llista que va encapçalar Carles Puigdemont a les eleccions europees de l’any passat. Segons informa El Confidencial, la Junta Electoral Central (JEC) ha rebut del Parlament Europeu l’encàrrec de preparar la llista dels nous eurodiputats que entraran gràcies al Brexit.

La mateixa informació indica que la JEC té previst traslladar-los aviat l’inici del procediment per assignar-los l’escó i que Ponsatí podria ocupar-lo el pròxim 1 de febrer. L’horitzó com a eurodiputada de l’exconsellera, que viu a Escòcia i ha evitat l’acció de la justícia espanyola, serà semblant al de Puigdemont i el també exconseller Toni Comín. L'eventual aixecament de la immunitat d'ambdós com a eurodiputats s'estudiarà a la comissió d’Afers Jurídics del Parlament Europeu i es votarà en el ple.

D'altra banda, el judici sobre l’extradició de Ponsatí començarà l’11 de maig a Edimburg. El 5 de març se celebrarà una vista preliminar per tractar, entre altres qüestions relacionades amb aquest procés, com afecta el Brexit a la situació de l’exconsellera.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides