Pere Soler afirma que mai va ordenar als Mossos estar a favor de l’1-O

L'exdirector de la policia catalana assegura que el conseller Forn tampoc li ho va demanar
Pere Soler, exdirector dels Mossos d'Esquadra
Pere Soler, exdirector dels Mossos d'Esquadra

En la sessió d'aquest dijous del judici que se segueix a l'Audiència Nacional contra l'anterior cúpula dels Mossos d'Esquadra i del departament d'Interior, li ha tocat el torn al qui va ser el director general de la policia catalana, Pere Soler Campins. En les seves respostes a la Fiscalia, Soler ha afirmat que "el conseller (Joaquim) Forn no em demana en cap moment que els Mossos estiguin per la defensa del referèndum", afegint que "jo no dono instruccions als Mossos en aquest sentit".

Soler també ha declarat que "els Mossos no estaven pel referèndum. Nosaltres anàvem a eleccions o al 155. Tot Interior ho sabia". L'exdirector de la policia catalana ha afirmat que l'aleshores major dels Mossos d'Esquadra, Josep Lluís Trapero, li va demanar que deixés de fer piulades a Twitter com la que deia "votarem. No ho podran evitar". Soler ha explicat que "el major em va dir que no fes tuits perquè eren malinterpretats i no convenen a la imatge del cos. I vaig deixar de fer-ho". 

En aquest context, l'exdirector general dels Mossos ha respost al fiscal quan aquest li ha preguntat per un tuit que va fer i en el qual deia que "és clar que els Mossos compliran la llei. El nostre ordenament jurídic no s'acaba en la Constitució". Aquí Soler ha argumentat que "es va aprofitar aquest tuit per a una campanya de linxament. Era una resposta a un article d'opinió que qüestionava que els Mossos anessin a complir la llei".

(Visited 35 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari