La cocapitalitat irrita Torra

El president titlla de "provinciana" la iniciativa pel colideratge d'Espanya impulsada per Valls i aprovada per l'Ajuntament de Barcelona
Quim Torra
Quim Torra

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha expressat el seu rebuig contra la iniciativa aprovada per l'Ajuntament de Barcelona encaminada a compartir la capitalitat d'Espanya amb Madrid.

"Lamento que la capital del meu país renunciï a exercir amb plenitud la seva condició de capital de Catalunya i aprovi una resolució tan provinciana i mancada d'ambició com aquesta", ha manifestat el president de la Generalitat a Twitter.

La comissió de Presidència del consistori ha aprovat una proposició del grup de Barcelona pel Canvi, que encapçala Manuel Valls, gràcies als vots favorables de BComú, el PSC, Cs i el PP. ERC s'ha abstingut i JxCat ha votat en contra.

La proposició insta el govern municipal a establir les bases d'una nova etapa de relacions institucionals amb el govern d'Espanya "guiades per l'objectiu del colideratge de la ciutat a l'Estat amb els recursos i projectes necessaris". Així mateix, estableix que la nova etapa s'ha de regir pels "principis de lleialtat, confiança i responsabilitat" y que s'ha de "perseguir exclusivament el benefici de Barcelona i els barcelonins, amb la premissa que el que és bo per a Barcelona és bo per a Espanya i per a Catalunya".

Torra, que considera "provinciana i mancada d'ambició" aquesta iniciativa, va criticar durant la campanya de les eleccions municipals de l'any passat que Barcelona havia "abdicat" com a capital de Catalunya durant el primer mandat d'Ada Colau, i havia afirmat que Girona, governada per l'independentisme, havia assumit la "capitalitat". Considerava necessari que després d'aquells comicis "tornem a parlar el mateix llenguatge. Que defensem les mateixes idees".

Després, Torra va recular i va aprofitar la inauguració d'un centre d'emprenedors per referir-se a Barcelona com "la capital de Catalunya".

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides