Torra compromet 1,85 milions d’euros anuals per a l’Abadia de Montserrat

Presidència de la Generalitat aporta 87.000 euros, vint vegades menys, al monestir de Poblet en el seu Pla Estratègic de Subvencions 2019-2021
Edificis de l'abadia de Montserrat al peu de la muntanya
Edificis de l'abadia de Montserrat al peu de la muntanya

El Pla Estratègic de Subvencions del departament de Presidència de la Generalitat per al període 2019-2021 atorga anualment 1,85 milions d’euros a l’Abadia de Montserrat. El Patronat de la Muntanya de Montserrat ja va rebre aquesta quantitat l’any passat i rebrà quantitats idèntiques aquest any i el proper. Aquests no són els únics ingressos que rep l’Abadia de Montserrat de l’administració de la Generalitat, perquè també n'obté directament per editar algunes de les seves publicacions, però sí que són els més elevats. En canvi, el monestir de Poblet rebrà 87.000 euros anuals a través d’aquest Pla de Subvencions. És a dir, 21 vegades menys que els seus homòlegs de Montserrat.

En els setze objectius estratègics inclosos en el Pla Estratègic hi figuren els dos monestirs. Es pretén “millorar i conservar el Parc Natural de Montserrat per a preservar-ne els valors naturals i salvaguardar els valors històrics i artístics” i “vetllar per la conservació i manteniment del Reial Monestir de Poblet”. La desproporció entre els ajuts a un i altre ja existia en anys anteriors i el Pla Estratègic la consolida i la mantindrà, com a mínim, fins l’any que ve. El monestir de Poblet va rebre de Presidència de la Generalitat 87.000 euros ja els anys 2017 i 2018. Sumant totes les partides dels ajuts públics que ha rebut de la Generalitat cap any ha superat els 120.000 euros.

Al Pla plurianual, la partida pel Patronat del Reial Monestir de Santa Maria de Poblet s’inclou en el capítol de “subvencions sense concurrència (nominatives i directes)” sota el concepte de “gestió i manteniment del monestir”, mentre que les “subvencions sense concurrència (nominatives i directes) del Patronat de la Muntanya de Montserrat” apareixen en un capítol específic i han de servir per “prestar els serveis públics exigits per les necessitats de l’indret a l’interior de la zona urbana del monestir”.

El president català, Quim Torra, presideix els dos patronats, per bé que el del monestir de Poblet compta amb el Rei com a president d’honor i dues vicepresidències –ocupades per la delegada del Govern espanyol a Catalunya i l’arquebisbe de Tarragona- mentre que el de l’abadia de Montserrat no té president d’honor i les dues vicepresidències són ocupades pel pare abat del monestir i la consellera de Presidència de la Generalitat.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.