El Govern recomana el confinament dels veïns de la conca del Ter

Reprodueix vídeo

El Govern català ha comparegut per fer recomanacions d'urgència davant la traca final del temporal 'Gloria'. Els encarregats d'explicar les mesures han estat el president de la Generalitat, Quim Torra; el conseller d'Interior, Miquel Buch; i el conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet. Les instruccions de l'executiu passen perquè els veïns evitin -ja sigui a través del desallotjament o del confinament- les zones inundables a la vora del Ter.

Buch ha estat l'encarregat de recomanar el desallotjament o el confinament en municipis com Amer, Anglès, Bescanó, Bordils, Celrà, Cervià de ter, Colomers, Foixà, Flaçà, Girona, Gualta, Jafre, Osor, Salt, Sant Gregori, Sant Joan de Mollet, Sant Jordi Desvalls, Sant Julià de Ramis, Sant Julià del Llor Bonmatí, Sarrià de Ter, Torroella de Montgrí, Ullà, Ultramort, Verges, la Cellera de Ter i Tallada d'Empordà.

Es recomana que les persones que resideixen en plantes inferiors en edificacions situades en zones inundables passin la nit en plantes superiors i, si no hi ha aquesta opció, optin per deixar l'habitatge habitual. Es pot fer entre les onze de la nit i la una de la matinada, segons ha detallat Buch.

Torra, que ha agraït la feina dels serveis d'emergències, ha demanat prudència i serenitat a la ciutadania, i que se segueixin en tot moment les indicacions governamentals i de protecció civil.

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Noticias relacionadas

Hoy destacamos

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.