Els Verds/ALE no es posen d’acord sobre l’entrada de Puigdemont

Les parts s'emplacen a continuar les converses i no es descarta una votació final entre els membres del grup
Carles Puigdemont
Carles Puigdemont

Els Verds es resisteixen a deixar entrar al grup els eurodiputats de Junts per Catalunya, Carles Puigdemont i Toni Comín. La reunió entre els colíders del grup Verds/ALE de l'Eurocambra, Ska Keller i Philippe Lamberts, amb l'eurodiputada d'ERC, Diana Riba, i l'eurodiputat cors, François Alfonsi, per abordar la petició de Puigdemont i Comín ha acabat sense cap acord i les parts s'han emplaçat a continuar les converses en els pròxims dies.

Davant la possibilitat que no s'arribi a cap consens, Riba no ha descartat forçar una votació entre els 74 membres del grup per tal de decidir si s'accepta la incorporació dels eurodiputats de Junts per Catalunya o no.

Els Verds es mostren reticents a incorporar-hi Puigdemont i Comín per la seva proximitat amb els flamencs de l'N-VA. Les reticències, però, també venen per part dels verds alemanys, als quals pertany Keller.

De moment, Puigdemont i Comín estan enquadrats com diputats no inscrits, el que els deixa sense suport de cap grup parlamentari. No és una situació excepcional, en l'actual parlament hi ha 52 diputats no inscrits d'un total de 751, però els resta marge de maniobra en quedar fora de la mecànica dels grups. És per això, que van sol·licitar l'ingrés a través del subgrup ALE (Aliança Lliure Europea), on està enquadrat Esquerra Republicana i altres partits nacionalistes europeus, com l'escocès.

El 7 de gener van nomenar a Oriol Junqueras com el seu president i com a tal vicepresident del grup Verds-ALE, encara que el dirigent d'ERC ja no és eurodiputat, segons decisió de la presidència del Parlament Europeu. Una decisió que Junqueras ha recorregut al Tribunal de Justícia de la Unió Europea.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides