Trapero es va oferir per detenir ell mateix el president Puigdemont

El major dels Mossos lamenta ara no haver fet una roda de premsa per desmarcar-se del Govern
Puigdemont i Trapero

El major Josep Lluís Trapero volia detenir ell mateix l'expresident Carles Puigdemont si algun jutge l'hi ordenava després de la DUI. Ho ha explicat aquest dimecres a la tercera sessió del judici a l'Audiència Nacional.

Trapero ha donat algun detall més del pla per detenir el Govern que van preparar uns dies abans de la votació al Parlament. Els tres principals comandaments del cos van considerar que havien de ser comissaris o intendents els que posessin les manilles al president i els consellers.

En la seva línia per desmarcar-se de l'independentisme, el major dels Mossos ha explicat que temps després, un cop ja amb Quim Torra com a president, el va convocar, al costat del conseller d'Interior, a una reunió per proposar-li tornar al càrrec, oferta que va rebutjar.

També ha recordat que a través de la seva pròpia lletrada, Olga Tubau, li van fer una oferta per presentar-se com a diputat per un partit polític. "Vaig dir que ni em cridessin", ha afegit.

D'altra banda, Trapero també ha fet públic que la cúpula dels Mossos d'Esquadra es va plantejar convocar una roda de premsa o emetre un comunicat públic per desmarcar-se dels plans del Govern de seguir endavant amb l'1-O, encara que ambdues idees es van rebutjar, el que el major de la policia catalana Josep Lluís Trapero ha dit que "lamenta" ara.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides