Alerta pel risc de desbordament de l’Onyar a Girona per la tempesta

Reprodueix vídeo

La ciutat de Girona està en alerta per risc d'inundació del riu Onyar. L'Ajuntament ha avisat veïns i botiguers del Barri Vell de la possibilitat que es desbordés. L'ajuntament ha activat, preventivament, la fase d'emergència per risc d'inundació en els barris més pròxims al riu.

Protecció Civil treballa en coordinació amb l'Agència Catalana de l'Aigua, vigilant els cabals del Ter, la Muga i especialment Tordera.

Mai al Delta s'havia vist un temporal de Llevant com el 'Gloria'. Amb la regressió del Delta, les platges han minvat i ara els arrossars ja estan a primera línia de mar. Això ha provocat que el mar hagi entrat a 3.000 hectàrees d'arrossars de la comunitat de regants a l'esquerra del delta.

Ha desaparegut la Barra del Trabucador i alguns camins agrícoles estan inundats i no s'hi pot circular. Aquest matí les comunitats de regants han visitat les zones afectades. L'Ajuntament de Deltebre es planteja demanar la declaració de zona catastròfica.

El temporal 'Gloria' ha deixat imatges d'onades de 14 metres que s'han pogut captar a 70 quilòmetres de la costa del delta de l'Ebre.

El Servei d'Emergències Mèdiques, SEM ha atès 38 persones a causa del fort vent, i 32 han hagut de ser traslladades, entre elles una de greu a Cornellà a causa d'una contusió.

D'altra banda, les classes de molts col·legis de Catalunya s'han suspès afectant a més de 120.000 alumnes sobretot al Maresme, Barcelonès i Terra Alta. Al Berguedà també s'ha suspès el transport escolar a les localitats més al nord de la comarca. Al Maresme, el tancament ha afectat més de 70.000 alumnes i a les comarques gironines, prop de 35.000.

(Visited 108 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
WhatsApp

Hoy destacamos

Feu un comentari