Ada Colau busca, ara, la complicitat de Manuel Valls

Després de l'acord pressupostari del govern municipals amb Esquerra i JxCat
Colau i Valls, a la presa de possessió de l'alcaldessa

Ada Colau i els seus socis del PSC a l'Ajuntament de Barcelona han trencat ja els blocs entre independentistes i no independentistes. L'equip de govern format per Comuns i PSC busquen ara la complicitat de Manuel Valls després que ERC i JxCat hagin pactat un pressupost municipal que superarà els 3.000 milions d'euros.

La intenció de Comú i PSC és incorporar els dos regidors de Valls, encara que sigui en forma d'abstenció. Així, deixarien fora tant a Ciutadans com el PP. A més, s'intenta enviar un missatge que els blocs s'han acabat i que les formacions polítiques poden arribar a acords que afavoreixin la ciutat.
La mateixa alcaldessa ha deixat clar que s'obre "una nova etapa d'acords per deixar enrere les retallades".

Va ser Valls qui va permetre l'elecció de Colau per evitar que Ernest Maragall fos l'alcalde independentista de Barcelona. Després d'allò, l'alcaldessa va pactar un govern compartit amb els socialistes catalans. Ara, amb els pressupostos, Colau s'ha assegurat els vots afirmatius d'ERC i JxCat en acceptar algunes de les reivindicacions dels dos grups independentistes.

Fins al ple, l'equip de govern municipal té temps per intentar donar arguments a Valls perquè se sumi, encara que només sigui abstenint-se. PP i Ciutadans segueixen el mateix camí, per ara, de només fer oposició. En l'època de Pasqual Maragall, el PP de llavors, liderat per Enrique Lacalle, sí que es mostrava disposat a acordar alguns assumptes "de ciutat".

(Visited 41 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari