El temporal ‘Gloria’ fa suspendre activitats a l’aire lliure a Catalunya

Reprodueix vídeo

Aquest dimarts, les escoles i instituts del Maresme no faran classe a causa del temporal, amb moltes afectacions pel vent en aquesta comarca. El Departament d'Educació calcula que es veuran afectats uns 55.500 alumnes. Dilluns al matí han tancat alguns centres i a la tarda se n'hi han afegit molts més, fins a un total de 15 municipis, amb un total de 34.334 alumnes afectats, segons ha informat el Departament d'Educació.

Aquest vespre ha comparegut el conseller d'Interior, Miquel Buch, que ha qualificat la borrasca 'Gloria' d'episodi "insòlit i excepcional", ha ordenat suspendre fins a nou avís totes les activitats a l'aire lliure en el medi natural a les comarques de Barcelona, Girona i la Catalunya central.

El fort temporal de pluja, neu, vent i mar s'allargarà fins a almenys el dimecres. Al Principat s'han activat els plans NeuCat i VentCat.

A hores d'ara, la principal preocupació és el vent, amb fortes ratxes sobretot a la costa i que al litoral central ja s'han registrat ratxes de vent excepcionals segons ha informat el Servei Meteorològic de Catalunya. A Cabrils (Maresme) s'han registrat cops de vent de 116,6 quilòmetres per hora, els més forts dels seus gairebé 13 anys de dades, i l'Observatori Fabra de Barcelona ha detectat una ratxa de 104 km/h, la més elevada dels últims 8 anys.

Fins a les 12 del migdia el 112 ha rebut 2.393 trucades pel temporal de vent: 832 al Maresme i 675 al Barcelonès. La majoria han estat per caiguda de branques, arbres, tendals i objectes. Mentre que el Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) ha atès 13 persones a causa del fort vent fins ara. Pel que fa al trànsit, ja hi ha fins a 9 carreteres afectades pel temporal: La BV-4024 Guardiola B.-Coll de Pal per vent, mentre que per neu i gel hi ha la C-25 Arbúcies –Coll del Revell, la C-43 Gandesa, la GI-555 Riudarenes, l'N-420 Gandesa, la T-330 Arnes-Prat de Conte, la T-334 Horta Sant Joan-Bot, la TV-3531 Gandesa-Bot i la TV-7231 Gandesa-Vilalba.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Noticias relacionadas

Hoy destacamos

Deixa un comentari

Notícies més llegides