Neix una plataforma per acabar amb el maltractament animal en els correbous

La llei de protecció dels animals considera que són una excepció per qüestions de tradició
Correbou

Nou entitats animalistes –ADDA, FAADA, Anima Naturalis, Fundació Fauna, Libera, Fundación Franz Weber, Lex Ànima, AVDA i Tots Som Poble– s’han unit per dir prou i lluiten per prohibir, d’una vegada per totes, els correbous a Catalunya. Han constituït la plataforma Proucorrebous.cat i han fet públic un manifest per instar el govern de la Generalitat a fer els canvis necessaris per regular les festes tradicionals amb bous. 

La llei de protecció dels animals 2/2008, a l’article 6.2, considera que els correbous són una excepció per qüestions de tradició. A aquesta petita escletxa és on s’aferren per seguir celebrant els bous embolats i els bous capllaçats a 31 pobles catalans. Però, com diu Carme Méndez, portaveu l’Associació de Defensa dels Drets dels Animals (ADDA), “un espectacle que fa patir els animals per entreteniment no està justificat al segle XXI ni per tradició ni per res, per què les persones que reivindiquen aquest acte festiu ja no viuen com al segle XIX, sinó que formen part d’una societat evolucionada del nostre segle. És totalment anacrònic”.

El 2010 la prohibició de les corrides de toros va generar molta polseguera entre els aficionats i els defensors dels animals, però els correbous van quedar en un limbe, ja que no es maten els animals, que ha permès que durant aquest temps encara es puguin continuar celebrant. 

Els incidents al municipi gironí de Vidreres, on un brau va saltar la barrera i va ferir 19 persones abans de ser abatut a trets per la policia, han tornat a posar en qüestió la idoneïtat d’aquests espectacles en ple segle XXI. “Hi ha una gran contradicció entre el fet que es prohibissin els braus a les places però que continuessin sent legals els correbous a través d’un decret que contemplava l’excepció per tradició”, declara Méndez. “En nom d’aquesta suposada tradició es cometen barbaritats amb els animals. S’ha de ser valent i fer un pas endavant per acabar amb els correbous”, afegeix. 

La plataforma Proucorrebous.cat demana a la Generalitat valentia, però també coherència respecte a les lleis de protecció dels animals. “Tenim una legislació de les més avançades d’Europa, però ensopeguem amb el tema dels braus”, assegura Carme Méndez, al mateix temps que exigeix una Catalunya 100% antitaurina.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.