França no detindrà Puigdemont a Perpinyà perquè té immunitat

El pàrquing del Parc de les Exposicions seria el lloc on se celebraria la trobada, que preveu unes 100.000 persones
Carles Puigdemont i Toni Comín
Carles Puigdemont i Toni Comín

França deixa clar que no detindrà Carles Puigdemont si l'expresident de la Generalitat participa en l'acte previst a Perpinyà. El govern francès recorda que l'actual eurodiputat de Junts per Catalunya té immunitat parlamentària i nega que l'euroordre d'Espanya impliqui la seva detenció i extradició.

Així ho confirmava una portaveu de l'executiu d'Emmanuel MacronSibeth Ndiaye, al diari francès L''Indépendant': "Respectem la sobirania de l’Estat espanyol i de la seva justícia. Puigdemont és diputat europeu, i disposa d’immunitat parlamentària. Espanya ha fet una petició al Parlament europeu perquè s’aixequi aquesta immunitat, però encara no existeix cap resposta".

Unes declaracions que donen aire a Puigdemont i Toni Comín poques setmanes abans de l'acte que té previst organitzar el Consell per la República a Perpinyà. De moment, es tenen pocs detalls però, segons va afirmar Puigdemont a una entrevista a RAC1 des d'Estrasburg, serà durant un cap de setmana de la segona quinzena de febrer.

L'espai escollit seria el pàrquing del Parc de les Exposicions, que està a tres quilòmetres del centre de la ciutat. Segons sembla, el Consell per la República hauria descartat fer-ho a l'estadi de rugbi de l'USAP, ja que només pot acollir unes 14.000 persones i les previsions que fan des de Waterloo és que n'hi hagi unes100.000.

(Visited 45 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari