França no detindrà Puigdemont a Perpinyà perquè té immunitat

El pàrquing del Parc de les Exposicions seria el lloc on se celebraria la trobada, que preveu unes 100.000 persones
Carles Puigdemont i Toni Comín
Carles Puigdemont i Toni Comín

França deixa clar que no detindrà Carles Puigdemont si l'expresident de la Generalitat participa en l'acte previst a Perpinyà. El govern francès recorda que l'actual eurodiputat de Junts per Catalunya té immunitat parlamentària i nega que l'euroordre d'Espanya impliqui la seva detenció i extradició.

Així ho confirmava una portaveu de l'executiu d'Emmanuel MacronSibeth Ndiaye, al diari francès L''Indépendant': "Respectem la sobirania de l’Estat espanyol i de la seva justícia. Puigdemont és diputat europeu, i disposa d’immunitat parlamentària. Espanya ha fet una petició al Parlament europeu perquè s’aixequi aquesta immunitat, però encara no existeix cap resposta".

Unes declaracions que donen aire a Puigdemont i Toni Comín poques setmanes abans de l'acte que té previst organitzar el Consell per la República a Perpinyà. De moment, es tenen pocs detalls però, segons va afirmar Puigdemont a una entrevista a RAC1 des d'Estrasburg, serà durant un cap de setmana de la segona quinzena de febrer.

L'espai escollit seria el pàrquing del Parc de les Exposicions, que està a tres quilòmetres del centre de la ciutat. Segons sembla, el Consell per la República hauria descartat fer-ho a l'estadi de rugbi de l'USAP, ja que només pot acollir unes 14.000 persones i les previsions que fan des de Waterloo és que n'hi hagi unes100.000.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides