Junqueras, Romeva, Rull, Turull, Bassa i Forn tornen al Parlament

Justícia els permet deixar la presó el dia 28 per un "deure inexcusable": participar en la comissió del 155
Dirigents del procés presos
Dirigents del procés presos

La Secretaria de Mesures Penals, Reinserció i Atenció a la víctima del Departament del Justícia de la Generalitat permet que sis dels dirigents del procés condemnats surtin de la presó per participar, el dia 28 de gener, en la comissió del Parlament de Catalunya sobre l'aplicació de l'article 155 de la Constitució.

Es tracta de l'exvicepresident Oriol Junqueras i dels exconsellers Raül Romeva, Dolors Bassa, Joaquim Forn, Josep Rull i Jordi Turull, la presència dels quals és "un deure inexcusable" perquè respon a una petició formulada pel Parlament, argumenta el departament de Justícia, que encapçala la consellera Ester Capella.

La Generalitat ha donat llum verda a la sortida de la presó dels sis exmembres del govern català un any després que el Tribunal Suprem denegués una petició en aquest sentit, que va rebutjar adduint a una necessitat d'evitar interferències "indesitjades" amb el judici del procés, que va començar poc després.

La futura compareixença de Junqueras, Romeva, Rull, Turull, Bassa i Forn al Parlament es coneix l'endemà que el president d'Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, hagi sortit de la presó beneficiant-se del seu primer permís de dos dies, concedit perquè ja ha complert una quarta part de la condemna.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides