La Fiscalia no avala la inhabilitació de Torra sense sentència ferma

El fiscal Pedro Crespo no s'oposa a la mesura cautelar demanada pel president de la Generalitat
Quim Torra
Quim Torra

L'eventual suspensió de l'acord de la Junta Electoral Central (JEC) que acordava retirar la condició de diputat al president català, Quim Torra, no trobarà l'oposició de la Fiscalia del Tribunal Suprem.

La Fiscalia, per tant, no s'oposa a la suspensió de la inhabilitació de Torra mentre el Suprem decideix si ratifica en sentència ferma la condemna per desobediència. Abans, aquest tribunal ha de decidir si frena la inhabilitació acordada per la JEC contra Torra, a qui avalen, d'altra banda, els lletrats del Parlament de Catalunya.

En un escrit remès aquest divendres al Tribunal Suprem, el fiscal Pedro Crespo argumenta que existeix d'un debat jurídic sobre si la JEC pot inhabilitar Torra que considera prou complex i no s'alinea, d'entrada, contra el recurs del president.

Aquest informe, que pondera interessos com el dret de representació política, addueix que el Tribunal Constitucional va indicar que les incompatibilitats parlamentàries com la que sosté la JEC són competència de les Comunitats Autònomes.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides