S’ha sentit sol Bartomeu en la destitució de Valverde?

Josep Maria Bartomeu
Josep Maria Bartomeu

La crisi d'aquesta setmana al FC Barcelona ha deixat alguns ferits en el camí a conseqüència del malestar intern generat per la que sembla haver estat la decisió unilateral i personal del president, Josep Maria Bartomeu: destituir l'entrenador, Ernesto Valverde.

El seu gabinet de presidència, liderat per Jaume Masferrer, desconeixia els plans de Bartomeu. Almenys desconeixia que tenia previst fer rodar el cap de Valverde. De fet, el primer assessor del president s'havia mostrat contrari a canviar d'entrenador per raons estratègiques de pes. Les principals, que l'equip està primer a la Lliga i que la pèrdua de la Supercopa, disputada sota el nou format estrenat aquesta temporada, no ha suposat un disgust entre l'afició com per témer una reacció dels socis en el pròxim partit, a celebrar aquest diumenge al Camp Nou davant el Granada.

La situació ha obert una petita escletxa en la sòlida relació de Masferrer amb el president Bartomeu, que no necessitava aquest nou embolic just abans d'una assemblea clau i extraordinària per aprovar el refinançament de l'Espai Barça. Per tirar endavant una operació que ja puja als 700 milions d'euros sense cap capacitat de recursos propis per afrontar-la, i amb la necessitat d'acudir als mercats de fons i als bancs, Masferrer era partidari de no alterar la parcel·la esportiva i, sobretot, de no jugar-se el futur immediat amb una aposta de risc, com és el canvi d'entrenador en les actuals circumstàncies.

En canvi, el president ha tingut la complicitat del CEO Òscar Grau, que, per la seva part, ha protagonitzat la foto d'aquesta crisi amb la seva visita a Qatar per intentar fitxar Xavi Hernández. Amb motius o no, Valverde ha estat destituït i el president Bartomeu, això és cert, s'ha quedat sense xarxa per a aquest últim número de risc. Valverde era un cap a tallar si les coses es posaven lletges i la situació es tornava crítica. Bartomeu ha arriscat potser massa, segons el seu assessor més directe, Jaume Masferrer, afegint tensió a les últimes hores.

(Visited 25 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari