L’Eurocambra inicia el procediment que pot aixecar la immunitat de Puigdemont

La comissió d'Afers Jurídics emetrà una proposta sobre la petició del Suprem, que es votarà en el ple
Carles Puigdemont i Toni Comín
Carles Puigdemont i Toni Comín

La vicepresidenta del Parlament Europeu Ewa Kopacz ha anunciat en l'obertura de la sessió plenària d'aquest dijous l'inici del procediment que, durant els pròxims mesos, pot aixecar de la immunitat dels eurodiputats de JxCat Carles Puigdemont i Toni Comín.

Abans, la sol·licitud remesa pel Tribunal Suprem via suplicatori serà estudiada per la comissió d'Afers Jurídics, que emetrà un informe i una recomanació. El primer pas, però, serà el nomenament d'un ponent encarregat del suplicatori que no pot ser espanyol. Puigdemont i Comín podran intervenir en el debat sobre el seu cas.

Després que aquesta comissió hagi arribat a una conclusió, el ple de l'Eurocambra adoptarà per majoria simple la decisió sobre l'aixecament de la immunitat, necessari perquè els dos dirigents del procés i eurodiputats puguin ser jutjats al Suprem.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides