L’independentisme tanca sense cap acord la cimera pel diàleg amb l’Estat

JxCat reclama a Pedro Sánchez que reconegui Carles Puigdemont com a interlocutor
Reunió de partits i entitats 'indepes'

El Palau de la Generalitat ha acollit aquest dimecres, durant dues hores, una cimera independentista per enfocar el diàleg amb l'Estat. A la sortida de la trobada, Marta Vilalta, portaveu d'ERC, ha apuntat que el compromís adoptat és que hi haurà més reunions perquè és un "exercici necessari", i perquè encara no s'ha arribat a un acord concret, el qual se seguirà treballant. Vilalta ha ressaltat que els elements de consens són l'autodeterminació i l'amnistia, i que això ha d'anar en paral·lel a la mobilització ciutadana i a la tasca de les institucions catalanes. "Volem la independència, però és veritat que a vegades no acabem de posar-nos d'acord en el com, en els passos", ha assenyalat Vilalta.

Per la seva banda, Junts per Catalunya ha aprofitat la trobada per reclamar al president del govern espanyol, Pedro Sánchez, que reconegui Carles Puigdemont com a interlocutor en el diàleg amb l'Estat. La diputada Elsa Artadi ha avalat la mesa de negociació entre governs però es mostra prudent sobre els fruits que se'n puguin derivar i demana que serveixi exclusivament per l'autodeterminació i la fi de la repressió.

El primer a comparèixer ha estat Carles Riera, cap de files de la CUP al Parlament. "Això no és un marc de resolució del conflicte polític, és un marc de negociació entre dos governs fruit d'un acord d'investidura entre ERC i el PSOE", ha subratllat Riera, que ha indicat que la resolució "democràtica" del conflicte només arribarà "forçant l'Estat" a acceptar l'exercici de l'autodeterminació, la fi de la repressió i l'amnistia.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides