Torra preveu eleccions només si el Parlament acata la inhabilitació

El Govern admet els comicis si la sentència és ferma
Quim Torra

El Govern admet obertament un escenari d'eleccions si finalment la sentència ferma inhabilita Quim Torra. De tota manera insisteixen que és una possibilitat de futur, que ara mateix estan en procés de defensa.

Encara han de presentar el recurs en contra de la sentència del Tribunal Superior de Justícia que l'inhabilita. De tota manera, si quan acaba el recorregut de defensa, hi ha sentència ferma, acataran. Ho ha explicat la portaveu, Meritxell Budó.

Mentrestant, els serveis jurídics de la Generalitat confirmen que Torra pot continuar, ara per ara, sent president. Insisteixen que la Junta Electoral no pot inhabilitar-lo del càrrec perquè va en contra del reglament del Parlament.

Per la seva banda, el mateix Torra posa el futur de la legislatura catalana en mans de Parlament. El president només té la intenció d'obeir a la Cambra, de manera que si el Tribunal Suprem decreta finalment la seva inhabilitació com a diputat, ha de ser l'arc parlamentari català qui decideixi finalment la seva sort, que ell acatarà.

D'aquesta manera, el president català tradueix una eventual desobediència a l'alt tribunal sobre la seva inhabilitació en la mera "obediència al Parlament".

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.