Troben morta la persona desapareguda per l’explosió de la química de Tarragona

Els equips d'emergència controlen la combustió del tanc afectat, però consideren "precàries" les condicions de seguretat
Imatges aèries de l'explosió de la química de Tarragona
Imatges aèries de l'explosió de la química de Tarragona

El conseller d'Interior, Miquel Buch, ha comparegut davant dels mitjans aquest dimecres al matí per informar sobre la lluita contra els efectes de l'explosió generada aquest dimarts a Industrias Químicas de Óxido de Etileno (Iqoxe), al polígon sud de Tarragona, que ha causat la mort de dues persones, una de les quals estava desapareguda fins a aquest matí, i ha ferit a vuit més.

Després de la compareixença del conseller d'aquest matí s'ha confirmat que els equips d'emergencies havien trobat mort el treballador de l'empresa desaparegut.

"No podem confirmar que s'hagi acabat l'episodi", però "el nivell de perillositat va minvant", ha assegurat Buch, que ha indicat que "no podem garantir que no passa res" i "per això mantenim una zona de precaució".

Buch ha confirmat, a més, que els treballs d'extinció del foc a la planta d'Iqoxe segueixen afectant les mateixes set empreses que la nit anterior, on de moment no es pot treballar amb normalitat. D'altra banda, ha respost que no li consta que cap element extern, com ara les restes d'un satèl·lit, hagi causat l'explosió, com s'especula a les xarxes.

L'inspector Albert Ventosa, cap d'Emergències a Tarragona, ha explicat que estan treballant en el control del risc a l'interior, que mantenen controlada la combustió d'un tanc i que no hi ha combustió més enllà d'aquest tanc. També ha especificat que es tracta de l'únic tanc afectat per l'explosió originada en un reactor, el recipient on els productes químics reaccionen, i que a l'exterior no hi ha afectació ni en preveuen.

Ventosa ha manifestat que no coneixen les causes de l'explosió perquè es dediquen a resoldre els seus efectes. L'inspector, tot i reiterar que mantenen controlada la combustió del tanc, ha afirmat que "les condicions de seguretat són precàries".

 

Facebook
Twitter
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.