El CZFB i La Salle Technova Barcelona impulsen el desenvolupament de vuit startups

El CZFB i La Salle Technova Barcelona impulsen el desenvolupament de v
El CZFB i La Salle Technova Barcelona impulsen el desenvolupament de vuit startups

Aquest 14 de gener ha tingut lloc la jornada de clausura del segon Programa d'Acceleració eDelivery que promouen El Consorci de la Zona Franca de Barcelona i La Salle Campus Barcelona-URL a través del seu parc d'innovació La Salle Technova Barcelona. Aquest programa té com a objectiu fomentar la creació de projectes innovadors i oportunitats de mercat per a les startups participants. Les startups seleccionades per a participar en el programa han estat FlexSim, CargoBici, Pay Mark Fast, Vonzu, Internet of Things, StockAgile, Way Director i Mayordomo.

Durant les 22 setmanes de durada, el eDelivery Accelerator Program ha posat en contacte a les vuit startups participants amb empreses consolidades de la talla d’Ametller Origen Group, Bricomart, Consum Cooperativa, Desigual, Freshperts, Go popup, Ikea, Mango, Trison, Ulabox o Viena amb un doble objectiu: d'una banda, les corporates ja consolidades han informat les startups de quins són les seves necessitats tecnològiques específiques per a optimitzar la distribució final. D'altra banda, les startups han pogut donar a conèixer les seves novetats digitals i aprendre de quina manera han d'evolucionar per a poder col·laborar amb aquestes empreses d'una forma que sigui beneficiosa per a totes dues parts.

Pere Navarro, delegat especial de l’Estat al Consorci de la Zona Franca, ha destacat  que “el Consorci de la Zona Franca de Barcelona és una gran eina de transformació econòmica i també social. Volem ser una fàbrica d'oportunitats i per això estem apostant per projectes com el que iniciem fa dos anys, de la mà de La Salle Technova Barcelona, amb el primer programa d'acceleració firal del nostre país, dirigit a startups logístiques i immobiliàries, a través de les nostres fires SIL, eDelivery Barcelona i Barcelona Meeting Point”. Navarro també ha recordat que el principal objectiu d'aquest programa d'acceleració és “ajudar a les startups participants a millorar les seves habilitats de negoci proporcionant eines per a identificar, desenvolupar i crear oportunitats de mercat”.

Josep Miquel Piqué, president executiu de La Salle Technova Barcelona, ha destacat que “l'acceleradora de eDelivery no sols ajuda a la transformació digital del sector, sinó que a més contribueix al creixement d'empreses innovadores. El Consorci de la Zona Franca de Barcelona i La Salle Technova Barcelona ja han accelerat a 15 startups en aquestes dues edicions que tenen 151 treballadors, facturen més de 3M€ i han aixecat una inversió de més de 4M€”.

A més de Corporate Workshops, durant el eDelivery Accelerator Program s'han realitzat Investment Readiness d'assessorament i orientació per a aconseguir rondes d'inversió reeixides, sessions d'equip per a aconseguir la consolidació d'equips d'alt rendiment, orientades a l'emprenedor i Agile Sales amb tècniques avançades de màrqueting i vendes que vincula conceptes teòrics i pràctics aportant una visió global orientada a resultats.

LES EMPRESES QUE HAN REBUT IMPULS

Les startups que han participat en el eDelivery Accelerator Program ofereixen solucions tecnològiques per a camps molt diversos del sector logístic. 

CargoBici assessora a les empreses que desitgen fer passos ferms cap a la ciclologística com a solució a la congestió i pol·lució a les ciutats, en ser vehicles més eficients, econòmics i sostenibles del mercat, amb el plus afegit d'haver estat sotmès a rigorós desenvolupament, en alguns casos, durant més de 30 anys. 

FlexSim és un paquet de programari de simulació d'esdeveniments discrets desenvolupat per FlexSim Programari Products, Inc. La família de productes FlexSim actualment inclou el producte FlexSim de propòsit general i FlexSim Healthcare. 

Internet of things SL ofereix visibilitat en temps real dels actius i inventari de la seva companyia al llarg de tota la cadena logística. • Enterprise, • Rental, • Retail, •Magatzem i logística. 

Pay Mark Fast és una empresa innovadora que utilitza tecnologia per a millorar l'experiència de comprar sense esperes. Gràcies a la tecnològica RFID, s'identifiquen tots els productes, actuant com a sistema d'alarma. 

StockAgile és un ERP específic per a la venda al detall que permet gestionar les botigues, e-commerce, la marca i totes les seves operacions en una sola plataforma. Gràcies al complet programari de gestió de botigues i marques de StockAgile, tot estarà més controlat i optimitzat. 

Vonzu integra i digitalitza tots els processos i les operacions de la distribució d'última milla brindant visibilitat de 360º a tots els agents involucrats. És la solució a la falta de tecnologia en el sector ajudant les empreses a afrontar els desafiaments logístics.

NOU PROGRAMA D’ACCELERACIÓ EN MARXA

El Consorci de la Zona Franca i La Salle Technova anuncien que s'obre el call perquè les startups interessades puguin optar a formar part del 3er eDelivery Accelerator Program. Poden participar empreses de nova creació (menys de 3 anys) que tinguin solucions innovadores que impactin en el sector de la logística, el lliurament i l'última milla. Per a participar, les startups poden presentar els seus projectes a través d'una plataforma online a www.edeliverybarcelona.es. El call estarà obert fins al dia 3 d'abril.

El suport del Consorci de la Zona Franca i La Salle Technova a la innovació i tecnologia no es limita al sector logístic. Totes dues institucions organitzen un altre programa d'acceleració enfocat al sector immobiliari la tercera edició del qual s'inaugurarà el pròxim 20 de gener.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.